Får du vederlagsfri fysioterapi, eller skal du måske have det?

Sidste år blev der fastsat en ramme for, hvor store udgifterne til vederlagsfri fysioterapi måtte være i 2019 og i de kommende år.Vederlagsfri fysioterapi
Senest opdateret: 28. november kl. 01:36

De nye rammer for vederlagsfri fysioterapi kan få betydning for dig, der modtager eller måske skal have vederlagsfri fysioterapi. Konsekvensen kan være nedsættelse af individuelle behandlinger og ventetid til vederlagsfri fysioterapi.

Udgifterne til vederlagsfri fysioterapi er lige nu større end den ramme, der er fastsat. Det kan få konsekvenser for de enkelte fysioterapeuter. Hvis fysioterapeuterne ikke holder sig inden for rammen, vil deres honorar blive nedsat til næste år for at presse dem til at holde sig inden for udgiftsrammen.

Den eneste måde, fysioterapeuterne kan holde sig inden for udgiftsrammen, er ved at skære ned på antallet af behandlinger og/eller lave ventelister til vederlagsfri fysioterapi.

Hvis du støder på problemer med den vederlagsfri fysioterapi, må du meget gerne informere os om det, da Hjernesagen og de andre handicaporganisationer har fokus på udviklingen. Du kan skrive til os på e-mail: social@hjernesagen.dk.