Hjernesagen etablerer nyt landsdækkende rådgivningstilbud

Med 12.000 ramte hvert år er stroke en af de alvorligste folkesygdomme i Danmark. Med midler fra TrygFonden etablerer Hjernesagen nu StrokeLinjen, et nyt rådgivnings- og oplysningstilbud målrettet hele befolkningen - herunder ramte, pårørende og fagfolk.
Senest opdateret: 09. december kl. 01:05

StrokeLinjen skal øge befolkningens viden om stroke, yde rådgivning og bakke op om TrygFondens og Dansk Råd for Genoplivnings aktuelle symptomkampagne Red Hjernen, som også i de kommende år skal øge danskernes viden om de mest almindelige symptomer på stroke og på den måde sikre, at flere kommer hurtigere i behandling.

StrokeLinjen vil ud over telefonrådgivning, også tilbyde et webbaseret vidensunivers med film, nyheder, webinarer og podcasts. Her kan alle danskere søge specifik viden om forebyggelse, behandling og rehabilitering. StrokeLinjen er gjort muligt med en donation på fem millioner kroner fra TrygFonden.

En sygdom med store omkostninger
”Hjernesagen er utroligt glade for, at vi nu kan udvide vores eksisterende tilbud om støtte til alle, der rammes af stroke og samtidig bidrage til, at hele befolkningen får et bedre kendskab til muligheden for at forebygge og behandle sygdommen,” siger landsformand i Hjernesagen Lise Beha Erichsen.

Stroke medfører store omkostninger for både den enkelte og hele vores samfund: Sygdommen er den hyppigste årsag til handicap hos voksne og medfører for mange betydelige problemer i hverdagen – uanset om man er ramt eller pårørende. Beregninger viser, at stroke hvert år koster samfundet to milliarder kroner i udgifter til behandling og pleje og yderligere 2,5 milliarder kroner i tabt produktion.

”I TrygFonden glæder vi os til at arbejde sammen med Hjernesagen om en meget vigtig dagsorden. StrokeLinjen vil være med til at understøtte TrygFondens overordnede mål om, at færre rammes, og flere overlever til et bedre liv efter stroke,” supplerer Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden.

StrokeLinjen vil være tilgængelig for offentligheden i løbet af 2020.

Yderligere oplysninger om stroke og StrokeLinjen:

Lise Beha Erichsen, landsformand i Hjernesagen, 22 99 11 11
Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden, 41 77 93 00
Birgitte Hysse Forchhammer, direktør i Hjernesagen, 24 48 15 03