Ny app hjælper, når far eller mor rammes

Hjernehjælper er en ny app, der skal hjælpe børn og unge, når far eller mor pludselig rammes af hjernesygdom.
Senest opdateret: 16. april kl. 10:11

App´en er udviklet af Neurologisk Afdeling på Herlev og Gentofte Hospital i samarbejde med Hjernesagen og med støtte fra Region Hovedstaden samt Sundhedsstyrelsen.

I app’en guides den unge i forhold til en række af de tanker og problemstillinger, man kan støde ind i, hvis en af forældrene for eksempel får en blodprop i hjernen.

- Det er et hårdt slag, når livet pludselig ændres. Det påvirker i høj grad også omgivelserne, hvilket man nemt overser. Og blandt de pårørende er børn og unge til dem, der har fået en skade i hjernen, særlig udsatte. Det kan være svært at tale åbent om, at ens far eller mor har været udsat for noget, der kan risikere at ændre familielivet. Det giver mange børn ar på sjælen. Derfor er denne app vigtig som en hjælp til at tackle situationen, siger Hjernesagens formand Lise Beha Erichsen.

I app´en møder man for eksempel Ida, som i starten var bange for at stille spørgsmål om sygdommen, fordi det kunne såre hendes mor. Og Anne som fortæller, hvad hun har lært af at have en far, som er syg.

Man kan også få en 360 graders rundvisning i hjernen og en forklaring på, hvordan sygdom eller skade i forskellige dele af hjernen påvirker far og mor. Og så er der masser af råd og vejledning til en ny hverdag med hjernesygdom, som kan være forbigående, i familien.

’Hjernehjælper’ kan hentes i App Store til iPhone.