Det kan du gøre for at forebygge apopleksi og passe på din hjerne

10. maj hvert år sætter Hjernesagen fokus på, hvordan du kan være med til at holde din hjerne sund og forebygge blodprop og blødning i hjernen. Her kan du se, hvad der er i fokus i dette års majkampagne.Følg De 6 hjerneråd, læs mere om kampagnen Hjernen er hovedsagen her
Senest opdateret: 10. maj kl. 01:07

Hjernesagens majkampagne i år har, som de fleste andre år, fokus på forhøjet blodtryk. Derfor holder flere af vores lokalforeninger arrangementer i dag, den 10. maj, for at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at du passer på helbredet - især blodtrykket. Et godt og stabilt blodtryk kan nemlig være med til at forebygge blodprop og blødning i hjernen, også kaldet apopleksi. 

Omkring 1/5 af den danske befolkning lider af forhøjet blodtryk, og 30% af dem er ikke klar over det. Et forhøjet blodtryk belaster hjertet og øger risikoen for at udvikle apopleksi. Men forhøjet blodtryk kan behandles. Derfor er det vigtigt at få målt sit blodtryk regelmæssigt, så man kan forebygge apopleksi.

Du kan læse mere om blodtryk, og hvordan du kan forebygge apopleksi og holde din hjerne sund HER

Har du spørgsmål om apopleksi og forhøjet blodtryk, så står Hjernesagens lokalforeninger klar til at tage en snak med dig til de lokale arrangementer rundt i landet. Du vil også kunne få målt dit blodtryk og se i hvilken ende af skalaen, det ligger. 

Læs mere om, hvor du kan møde din lokalforening HER.

Mød de 6 Hjerneråd

Samtidig står lokalforeningerne også klar med en smagsprøve på dette års nye kampagne fra Hjernesagen Hjernen er hovedsagen. Denne kampagne lægger vægt på, hvad du helt konkret kan gøre for at passe godt på din hjerne, holde den sund og forebygge apopleksi. 

Kampagnen skal også øge borgernes viden om akutte symptomer på apopleksi for at sikre, at de ringer 1-1-2 så hurtigt som muligt.

Du kan møde din lokale forening og læse mere om de 6 Hjerneråd via de flyers og andre materialer, de deler ud til dette års 10. maj arrangementer.