Åbent brev til Sorø Kommune

Sorø Kommune har planer om at spare deres hjerneskadekoordinator væk. Det vækker stor bekymring, og Hjernesagen har derfor sendt byrådet et åbent brev.
Senest opdateret: 06. juni kl. 10:34

De planlagte besparelser i Sorø Kommune er et hårdt slag mod en forvejen udsat gruppe borgere, de strider mod kommunens egen handicappolitik - og er også i direkte modstrid med de nationale anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

Hver 7. dansker rammes af blodprop eller blødning i hjernen, og mange udskrives efterfølgende til genoptræning eller rehabilitering i egen kommune. I midlertid kommer den kommunale indsats oftest fra forskellige institutioner og forvaltninger - og det er uoverskuelig, tæt på umulig, opgave for borgere med hjerneskade selv at navigere i dette system.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen da også, at alle landets kommuner har en hjerneskadekoordinator, som guider de ramte og deres pårørende rundt i systemet. Det er denne funktion, byrådet i Sorø nu planlægger at spare væk.

Det er en dybt bekymrende udvikling, og derfor har Hjernesagen valgt at sende byrådet i Sorø Kommune et åbent brev i håb om, at politikere og embedsmænd besinder sig og vælger at bevare kommunens hjerneskadekoordinator.

Du kan læse brevet her.