Nordisk Afasidag - mød Hjernesagen på Hovedbanegården

Nordisk kampagnedag: Få en ide om, hvordan det er at leve med afasi
Senest opdateret: 16. april kl. 11:22

Pressemeddelelse

 

At have svært ved at tale og forstå er virkeligheden for mennesker med afasi. Afasi betyder, at sproget er gået i stykker. Afasi opstår ofte som følge af en blodprop eller blødning i hjernen. Ordet ”sko” er måske forsvundet, men man ved godt, hvad en sko er, og derfor må man bruge nogle sproglige omveje.

De nordiske afasi- og hjernesagsforeninger markerer i år, at det er 20 år siden, man stiftede Nordisk Afasiråd.  Jubilæet markeres ved at gennemføre en fælles event i de nordiske hovedstader.  

I Danmark foregår det fredag den 10. oktober mellem kl. 14 og 16 på Hovedbanegården i København, hvor du kan møde Hjernesagen.

Vi deler materialer ud om afasi, og de forbipasserende får blandt andet et bolche. Vi ved alle, at det kan være sværere at sige noget, når man noget i munden. Bolchet kan give en lille idé om, hvad det vil sige at have svært ved at tale.  

Vat på himlen?

Hjernesagens Facebook-side er en del af kampagnen. Her kan du hver dag fra den 10. oktober og en uge frem se et foto af en ting, det kan være en udfordring at forklare uden at bruge ordet selv. Hvad med en sko? En solsikke? Eller en sky?

Hjernesagen håber, mange vil lægge vejen forbi den travle hovedbanegård, men også forbi Facebook, for at forklare motivet på dagens foto uden at bruge ordet selv og meget gerne dele det med deres netværk, så flere bliver opmærksomme på, hvad det vil sige at have tale- og sprogproblemer – afasi.

Flere oplysninger:

Pressekontakt Sarah Boss, tlf. 21 71 71 63 eller e-mail presse@hjernesagen.dk

Hjernesagens direktør Lise Beha Erichsen, tlf. 22 99 11 11