Regioner samles om analyse

Landets fem regioner understreger nu, at behandling af svære, sjældne og komplicerede hjerneskader bør ske koncentreret. Den fælles udmelding kommer efter opfordring fra Hjernesagen om større analyse af området.
Senest opdateret: 29. september kl. 08:11

Udviklingen i hvordan de fem regioner foretager behandling af svære, sjældne og komplicerede hjerneskader, skal nu undersøges nærmere.

I en henvendelse fra alle landets fem regioner til Hjernesagens landsformand Lise Beha Erichsen, skriver Regionsrådsformand Bent Hansen, at Region Midtjylland nu har taget initiativ til en fællesregional, administrativ udredning af udviklingen på området som led i bestræbelserne på at styrke det fremtidige samarbejde og udviklingen af området.

Hjernesagen har opfordret regionerne til at lave en analyse, fordi det ene af landets to centre for den højt specialiserede neuro-rehabilitering, Regionshospital Hammel Neurocenter, har følt sig nødt til at annoncere besparelser og fyringer.

Hammel Neurocenter har henvist til, at man er tvunget til besparelserne, fordi centret ikke bliver brugt på samme måde, som tidligere.

I henvendelsen, som Bent Hansen har skrevet på vegne af alle landets fem regionrådsformænd, understreges, at behandlingen fortsat bør ske koncentreret.  

”I regionerne er vi enige i, at behandling af svære, sjældne og komplicerede hjerneskader bør ske koncentreret, således at viden, forskning og behandling af målgruppen samles. Det er fundamentet for den høje kvalitet i behandlingen for borgere, der har behov for højt specialiseret neurorehabilitering”, skriver Bent Hansen på vegne af de fem regionrådsformænd.

Samarbejde skal styrkes

De fem regioner er blevet enige om at iværksætte en fælles analyse, som også skal styrke samarbejdet, lyder det i meldingen fra regionerne til Hjernesagen.

Hammel Neurocenter

”På baggrund af den seneste tids debat om besparelserne på Regionshospitalet Hammel Neurocenter har Region Midtjylland taget initiativ til en fællesregional, administrativ udredning af udviklingen på området som led i bestræbelserne på at styrke det fremtidige samarbejde og udviklingen af området”, skriver Bent Hansen i brevet fra regionerne til Hjernesagens landsformand.

Lise Beha Erichsen udtrykker glæde og tilfredshed med udmeldingen fra de fem regioner.

- Nu er der skabt en vigtig dialog mellem beslutningstagerne - og politikerne har sat udredning i gang. Jeg er glad for, at man på den måde har lyttet til vores bekymring. Det er vigtigt, at de hjerneskadede patienter er i centrum. Jeg ser frem til, at der så forhåbentlig også kan blive en fælles retning på tværs af regionerne for, hvordan vi sikrer den bedste behandling.

(fotos: © Hospitalsenhed Midt )